Nederlands Nieuws

Een derde seizoen voor Hollands Hoop

Hollands hoop SEIZOEN 3

NTR heeft bekend gemaakt dat er een derde seizoen voor Hollands Hoop komt. De opnames voor het nieuwe seizoen van de dramaserie zullen volgend jaar van start gaan.

Het verhaal

Hollands Hoop gaat over het verhaal van psychiater Fokke Augustinus die door Marcel Hensema wordt gespeeld. Fokke verhuist met zijn gezin naar het Groningse platteland. Hier belandt hij midden in de cannabisteelt. Naast Hensema heeft Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin en Hadewych Minis een rol in de dramaserie. Het tweede seizoen van de serie wordt momenteel uitgezonden op NPO 2. De cast is in het tweede seizoen aangevuld met de acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders. In het tweede seizoen heeft Fokke de bijna failliete boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende minimaatschappij, door een illegaal wiet-coöperatie op te richten.

Derde seizoen

BNNVARA en NTR hebben onlangs bekend gemaakt dat er ook een derde seizoen komt. Het scenario zal wederom geschreven worden door Franky Ribbens. Ribbens won begin november de Kees Holiershoek Scenarioprijs voor Hollands Hoop. De regie is in handen van Dana Nechushtan. Ribbens en Nechushtan vertellen in een persverklaring: “Geweldig dat we een derde seizoen mogen maken! We zijn nog lang niet uitverteld en alle personages die het dit seizoen overleven, mogen uiteraard weer mee naar de High North.”