Nederlands Nieuws

Eerste Belgisch-Nederlandse coproductie Undercover in 2019 op Netflix

Undercover Netflix serie Nederland

22 november maakte Netflix bekend, dat in 2019 Undercover een Belgisch-Nederlandse serie zal worden uitgezonden op Netflix. In de tiendelige serie zullen Anna Drijver, Elise Schaap, Tom Waes en Frank Lammers een hoofdrol hebben.

Het verhaal

Ferry Bouman is een van de grootste XTC-producenten van de wereld. Hij heeft een geweldig leven in zijn villa op de Belgisch-Nederlandse grens. Maar daar komt verandering in nadat twee undercoveragenten zijn leven infiltreren om het netwerk op te rollen.

Fictief maar toch waar

De fictieve misdaadserie is geïnspireerd op een reeks ware gebeurtenissen. Nico Moolenaar heeft het verhaal geschreven. De serie wordt door Jan Theys geproduceerd, die ook de productie van Salamander op zijn naam heeft staan.  Jan Theys: “Ik vind het fascinerend om te zien welke gigantische rol Nederland en België spelen in de drugshandel. Nico en het hele team van schrijvers hebben fantastisch werk gedaan om dit opmerkelijke verhaal tot leven te brengen op het scherm.”

Release

Netflix​ werkt​ samen​ met​ het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en​ VRT. De misdaadserie gaat in 2019 wereldwijd in première op Netflix. Daarnaast zal Undercover in​ Frankrijk, Oostenrijk,​ België,​ Duitsland,​ Oostenrijk​ en​ Zwitserland​ ook door lokale omroepen worden uitgezonden.