Trailers

Eerste teaser van de Netflix-serie Wormwood is gereleased

Wormwood Netflix

De nieuwe semi documentaire Wormwood van Netflix gaat op 15 december van start. Als voorproef voor de kijker is er nu een trailer vrijgegeven.

Geheime CIA-experimenten

De rode draad in deze semi documentaire-serie is het onderzoek naar de waarheid achter de dood van Frank Olson. Hij was werknemer bij de CIA. Men beweert dat hij onder invloed van toegediende LSD uit zijn hotelraam is gesprongen. Zijn zoon gaat jaren later achter de waarheid aan. Is er inderdaad sprake van geheime CIA-experimenten die uitgevoerd zijn op proefpersonen, waaronder eigen medewerkers?

Semi documentaire

De docu-drama is geschreven door Steven Hathaway en Molly Rokosz. De producer is de legendarische documentaire maker Errol Morris. Naast echte archiefbeelden en interviews bestaat de serie ook uit gescripte scenes. Deze worden trouwens niet als reconstructies omschreven. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Peter Sarsgaard, bekend van The Killing. Molly Parker, Tim Blake Nelson, Jimmi Simpson en Michael Chernus hebben ook een rol in dit mysterieuze verhaal.

Trailer

De trailer geeft een voorproef op wat we kunnen verwachten van Wormwood. Een reeks van donkere beelden waarin een man wordt ondervraagd, de ander in een gasmasker verschijnt en weer een ander uit een raam van een hoog gebouw springt of valt laten indruk achter en maakt de kijker nieuwsgierig voor meer. Bekijk hier de trailer.