Nieuws

Nieuwe seizoen van American Crime Story begint in januari 2018

Versace

De zender FX heeft bekend gemaakt dat het tweede seizoen van American Crime Story in januari 2018 van start zal gaan. De nieuwe reeks zal zich focussen op een nieuw onderwerp. De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn hooggespannen, na een succesvolle eerste seizoen.

Rechtzaak O.J. Simpson

Dat eerste seizoen – in Nederland exclusief op Netflix te zien – gaat over de rechtzaak tegen O.J. Simpson. Het eerste seizoen is al zo goed, dat het talloze Emmy’s en Golden Globes in ontvangst heeft genomen. Netflix heeft onlangs een deal gesloten met FX om zo alle seizoenen van American Crime Story te mogen uitzenden.

Seizoen twee

Na een zeer succesvol seizoen is het de vraag of seizoen twee van de crime serie het ook zo goed gaat maken. De producers waren in eerste instantie van plan om een reeks over de nasleep van orkaan Katrina te maken. Dit verhaal is nu uitgesteld. De titel van het tweede seizoen is The Assassination of Gianni Versace. Het verhaal gaat uiteraard over de moord op de legendarische modeontwerper die in 1997 in Miami is doodgeschoten door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Versace zal worden vertolkt door Edgar Ramirez en Darren Criss zal de seriemoordenaar Cunanan spelen. Daarnaast zullen we Penelope Cruz zien als Donatella Versace.

De eerste aflevering van het tweede seizoen start op 17 januari op de Amerikaanse televisie. Wanneer het vervolgens beschikbaar komt op Netflix in Nederland is nog niet bekend. Tussen de uitzendingen van het eerste seizoen in Amerika en de release op Netflix in Nederland zaten acht maanden. Mogelijk moeten wij hier in Nederland dus tot eind 2018 wachten om naar American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace te kunnen kijken.