Nieuws

Homeland seizoen 7 ook via BNN te zien op NPO 3

Homeland seizoen 7 NPO Nederland

Homeland seizoen 7 wordt ook uitgezonden op NPO 3, via BNN. Al jaren worden de nieuwste afleveringen van de hitserie getoond door de publieke omroep en ook voor het zevende seizoen is dit het geval. Daarnaast werden de uitzendrechten van verschillende andere series die al werden uitgezonden bij de NPO bemachtigd.

De Nederlandse Publieke Omroep verbleef onlangs met een delegatie in Cannes, waar MIP tijdens de eerste week van april plaatsvond. Hier kregen omroepen en andere diensten uit de hele wereld de mogelijkheid om nieuwe en bestaande series te zien en hiervan de rechten aan te kopen. NPO deed dat voor een aantal nieuwe series. Daarnaast zijn detectives erg populair bij de NPO en dus werd hier extra aandacht aan besteed tijdens de MIP. Ook werden nieuwe seizoenen van series die eerder al bij de NPO te zien waren aangeschaft.

Homeland seizoen 7 op NPO 3 bij BNN

Homeland seizoen 7 wordt door NPO 3 uitgezonden, kort nadat dit nieuwe seizoen in Amerika te zien is geweest. Momenteel loopt het zesde seizoen nog van Homeland, met iedere zondag een nieuwe aflevering. BNN houdt deze traditie in stand, door ook het zevende seizoen van Homeland uit te gaan zenden. Wanneer dit nieuwe seizoen van Homeland in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend. De opnames zijn bovendien nog niet afgerond en dus is het nu alvast de verwachting dat de eerste aflevering in de loop van 2018 te zien zal zijn in Nederland. Veel details over het nieuwe seizoen zijn er dus nog niet, maar het is een positief teken dat BNN door gaat met het uitzenden van deze populaire serie op NPO 3.

Dicte seizoen 3 bij de KRO op NPO 2

De uitzendrechten van Dicte seizoen 3 zijn door de NPO ook aangekocht tijdens de tv-markt in Cannes. Dit Deense drama was eerder al te zien bij de KRO en wordt als een absolute kwaliteitsserie gezien, zoals wel meerdere Scandinavische reeksen. In 2016 verscheen Dicte seizoen 3 en NPO heeft voor KRO nu de uitzendrechten te pakken. Wanneer Dicte seizoen 3 precies van start gaat op NPO 2 is nog niet bekend gemaakt door de omroep, maar de eerste twee seizoenen werden steeds in de zomer uitgezonden. Het derde seizoen van Dicte bestaat uit tien afleveringen.

Detectives en andere series bij de NPO

In Cannes sloeg de NPO ook weer zijn slag als het om detectives gaat. Eén daarvan is Apple Tree Yard en verder werden de uitzendrechten van seizoen 3 van The Legacy en Cold Feet seizoen 7 aangekocht. Verder mogen binnenkort op NPO verwacht worden: Vera seizoen 7, Grantchester seizoen 3, Unforgotten seizoen 2, No Offence seizoen 2, Line of Duty seizoen 3, Victoria seizoen 2 en Safe House seizoen 2.