Nieuws

Outlander seizoen 3 in september van start bij Starz

Outlander seizoen 3

Starz heeft aangekondigd dat Outlander seizoen 3 in september van start gaat. Een specifieke datum kon de Amerikaanse televisiezender nog niet geven. De laatste aflevering van Outlander seizoen 2 was op 9 juli 2016 in Amerika te zien.

Zuid Afrika

De opnames voor het derde seizoen van Outlander zijn in september 2016 van start gegaan. De verwachting is dat rond juni 2017 de opnames afgerond zullen worden. De opnames nemen veel tijd in beslag en dat heeft mede te maken met het feit dat er niet alleen op de thuisbasis in Schotland gefilmd wordt. In maart verhuist de opnameset namelijk naar Kaapstad in Zuid Afrika. Hier zal voor Outlander seizoen 3 gebruik gemaakt gaan worden van de set waar ook Black Sails, eveneens een serie van Starz, is opgenomen.

Het derde seizoen van Outlander is gebaseerd op het derde boek van Diana Gabaldon’s Outlander-serie: Voyager. Het derde deel bestaat uit dertien afleveringen van ongeveer een uur en speelt zich af in 1948. Claire reist door middel van stenen terug in de tijd, op dat moment is ze zwanger.

Outlander seizoen 3 in Nederland

Wanneer Outlander seizoen 3 in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend. Voorheen werden de afleveringen uitgezonden door HBO, maar sinds 1 januari 2017 bestaat die zender niet meer in ons land. Een groot deel van het HBO-aanbod is opgenomen in het aanbod van Ziggo Movies & Series XL, maar Outlander maakt hier geen onderdeel van uit. Mogelijk komt hier rondom de lancering van Outlander seizoen 3 nog verandering in, of is er een andere Nederlandse partij die de rechten aanschaft. Het eerste seizoen van Outlander is op Netflix te zien.