Nieuws

The Mist al na één seizoen gecanceld

The Mist

Het kan dit jaar bijna niet op voor de vorige week zeventig jaar oud geworden Stephen King. De verfilmingen van de boeken van de topauteur vliegen je om de oren, alleen blijkt niet alles even succesvol te verlopen. De serie The Mist werd niet super ontvangen en dat heeft uitzendgemachtigde Spike doen besluiten om er na één seizoen al een punt achter te zetten.

Past niet in nieuwe model

Vanaf januari gaat Spike onder het Paramound Network vallen en binnen het nieuwe model past The Mist niet meer. Het zou te veel in de verouderde programmastrategie passen. Los daarvan was het de vraag of de horrorserie wel was vervolgd. De critici waren zeer zuur over de productie en er werd vooral gewezen op de veel betere uitvoering van tien jaar geleden. Toen verscheen The Mist als film. De kijkcijfers waren dan ook niet fantastisch.

Bridgeville wordt overvallen door de mist

Het rustige stadje Bridgeville wordt op een dag overvallen door een mist, die tegen de wind in vanuit de bergen aan komt zetten. De bewoners voelen al snel dat hier iets niet klopt. In de mist houden buitenaarde wezens zich schuil en deze vallen mensen aan. Het is aan de bewoners dan ook zaak om eerst te overleven en daarna de wezens te verslaan. Zover zal het uiteindelijk dus niet komen, want er komt geen tweede seizoen van The Mist. Het eerste seizoen is in Nederland te zien op Netflix.