Nieuws

Veep-actrice Julia Louis-Dreyfus heeft borstkanker

Julia Louis-Dreyfus heeft borstkanker. De actrice, die al meerdere Emmy Awards in de wacht heeft gesleept voor haar rol in Veep, heeft via een Instagram-post bekend gemaakt dat ze lijdt aan de ziekte. Ondanks het verschrikkelijke nieuws, richtte ze zich in haar post voornamelijk ook op andere vrouwen.

Borstkanker voor Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus postte het volgens op Instagram: ‘1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Vandaag ben ik er één van. Het goede nieuws is dat ik een goede groep van familie en vrienden om me heen heb die mij steunen. Het slechte nieuws is dat niet iedere vrouw zo gelukkig is.’ In de post pleit Julia Louis-Dreyfus dan ook voor een betere zorg.

Julia Louis-Dreyfus in VEEP

Volgens The Hollywood Reporter heeft Julia Louis-Dreyfus het slechte nieuws ontvangen één dag nadat ze haar meest recente Emmy won. Inmiddels heeft ze die prijs zes jaar op rij in ontvangst mogen nemen voor beste actrice in een comedy. Volgend jaar wordt het laatste seizoen van Veep verwacht. Benadrukt wordt dat de keuze voor het beëindigen van die serie niets te maken heeft met de ziekte van Louis-Dreyfus. De Amerikaanse actrice is overigens ook bekend van onder meer The New Adventures of Old Christine, Arrested Development en Seinfeld.