Lijstjes

Vijf populaire spin-offs die je moet kijken

The Flash spinoff

We kunnen geen genoeg van series krijgen en door de scriptschrijvers worden dan ook overuren gedraaid om nieuwe producties te bedenken. Van veel series gaat het beste er na een paar seizoenen echter wel van af, maar daar is ook iets voor bedacht: spin-offs. Wij selecteerden vijf populaire spin-offs die je gezien moet hebben.

Spin-offs zijn verhalen die zijn afgeleid van eerdere verhalen. Vaak wordt er door seriemakers een spin-off gemaakt over één of meerdere characters uit een bestaande serie. In een spin-off wordt dan ook vaak ingezoomd op een detail uit een eerdere serie. Dit kan een personage uit de serie zijn, maar ook een specifieke gebeurtenis. Een bekend voorbeeld van een spin-off is Joey. Hij was één van de hoofdrolspelers in Friends en kreeg in 2004 met de serie Joey een spin-off, die over dat personage ging.

Better Call Saul

Breaking Bad behoort tot één van de meest populaire series aller tijden. Na zes seizoenen kwam er een einde aan de reeks, waarin Walter White en Jesse Pinkman een hoofdrol speelden. Een belangrijke bijrol was er voor Saul Goodman, gespeeld door Bob Odenkirk, en de louche advocaat kreeg met Better Call Saul een spin-off. In Better Call Saul zien we de ontwikkeling van Saul Goodman. De serie speelt zich jaren voor Breaking Bad af en te zien is hoe Saul Goodman, eigenlijk heet hij Jimmy McGill, voet aan de grond probeert te krijgen in de wereld van de advocatuur. Via de gebaande paden lukt dit hem niet en dus zien we in Better Call Saul steeds meer van de louche advocaat uit Breaking Bad.

In Nederland is Better Call Saul seizoen 3 vanaf 11 april op Netflix te zien.

The Flash

The Flash is een spin-off van de populaire serie Arrow. Inmiddels is The Flash misschien wel populairder dan Arrow. In 2014 ging The Flash van start en inmiddels is ook al het vierde seizoen besteld. Flash is een personage van DC Comics en debuteerde in seizoen 2 van Arrow. In The Flash leren we Barry Allen beter kennen, want er wordt meer duidelijk over zijn achtergrond en hoe hij aan zijn superkrachten gekomen is. The Flash speelt zich dan ook af in hetzelfde universum als Arrow.

Private Practice

Private Practice is een spin-off van de hitserie Grey’s Anatomy. Ook Private Practice is een ziekenhuisserie en ging in 2007 van start. Uiteindelijk zijn er liefst zes seizoenen van Private Practice gemaakt. De spin-off speelt zich af ‘na’ Grey’s Anatomy. Dokter Addison Montgomery (Kate Walsh) gaat aan de slag voor een privékliniek in Los Angeles, nadat ze het Seattle Grace Hospital heeft verlaten. Montgomery moet bij Oceanside Wellness Group erg wennen aan haar nieuwe situatie. Ze werkt immers niet meer in een ziekenhuis, maar in een privékliniek. Bovendien heeft ze Seattle achter zich gelaten en ingeruild voor Los Angeles. De serie liep zes seizoenen. De stekker werd uit Private Practice getrokken nadat Kate Walsh had aangegeven te stoppen met de serie.

.
The Blacklist: Redemption

The Blacklist: Redemption heeft een Nederlands tintje. De serie is een spin-off van The Blacklist, dat al sinds 2013 een groot succes is. The Blacklist: Redemption draait om Tom Keen. Hij had ook een belangrijke rol in The Blacklist, maar in de spin-off gaat hij samenwerken met Susan Hargrave. Zij wordt gespeeld door de Nederlandse Famke Janssen. Susan stuurt een geheime organisatie aan die wordt ingezet om problemen voor de overheid op te lossen, waar de overheid zelf eigenlijk niets mee te maken mag hebben. Ondertussen leren we het personage van Tom Keen beter kennen in The Blacklist: Redemption. Hij heeft vragen over het verleden en gaat op zoek naar antwoorden.

The Blacklist: Redemption is in Nederland te zien bij RTL 5 en vooruit te kijken via Videoland.

The Originals

Als spin-off van The Vampire Diaries heeft de Amerikaanse televisiezender met The Originals ook een kijkcijferkanon te pakken. The Originals werd gelanceerd terwijl het vierde seizoen van The Vampire Diaries liep. Inmiddels is het vierde seizoen van The Originals in volle gang, terwijl TVD na acht seizoenen tot een einde komt. The Originals draait om de Mikaelson-familie en speelt zich af in New Orleans. Klaus, Elija en Rebekah zijn de hoofdrolspelers in The Originals. Van Rebekah werd tijdens het tweede seizoen afscheid genomen, maar al snel was duidelijkheid dat het niet om een definitief afscheid ging.

The Originals seizoen 4 is momenteel wekelijks op Netflix te zien.