Nieuws

Vijfde prequel serie van Game of Thrones in de maak

game of thrones seizoen 7

Een vijfde prequel-serie van Game of Thrones is in de maak bij HBO. Dat meldt Variety. Bryan Cogman, die sinds seizoen 1 aan Game of Thrones gewerkt heeft, vertelt dat een potentieel vijfde prequel-project voor het netwerk getekend is. Het was eerder al bekend dat vier prequels in ontwikkeling waren en hoewel George R.R. Martin al aangaf dat er een vijfde aan zat te komen is het tot voor kort nooit officieel bevestigd.

Nieuwe schrijvers van Game of Thrones

De vier schrijvers die eerder zijn aangekondigd voor de Game of Thrones prequels zijn Max Borenstein, Jane Goldman, Brian Helgeland (Legend) en Carly Wray (Mad Men, The Leftovers). Cogman is de vijfde schrijver en heeft in de loop der jaren aan verschillende projecten binnen de show gewerkt, meestal als schrijver en mede-uitvoerende producent. De afleveringen die Cogman heeft geschreven voor de serie zijn ‘Stormborn’, de tweede episode van Seizoen 7 en ‘The Broken Man’, de zevende episode van Seizoen 6, dat het karakter van Lyanna Mormont introduceerde.

Fantheorieën uitgesloten

Details voor de vijf projecten worden nauwgezet bewaakt en Martin heeft duidelijk gemaakt dat elk project een prequel is, in plaats van een spin-off en dat geen van de huidige hoofdrolspelers van de serie betrokken zal zijn hierin. Hij heeft ook fantheorieën uitgesloten dat elk van hen zal concentreren op zijn karakters Ser Duncan de Tall en Aegon the Unlikely, of Dunk and Egg zoals ze algemeen bekend zijn. Hij heeft ook gezegd dat Robert’s Rebellion geen deel van de prequels zal zijn.